Sajtbisztró

Póréhagymás-camembertes quiche baconnel, sonkával és gombával

Póréhagymás-camembertes quiche baconnel, sonkával és gombával

Hozzávalók 1 db (26-28 cm-es) pitéhez:

    A tésztához:20 dkg liszt2 tojás sárgája6 dkg vaj5-6 ek. nagyon hideg vízA töltelékhez:10 dkg sonka15 dkg gomba (lesütve 8-10 dkg)8 dkg bacon1 nagyobb szál póréhagyma2 tojás + kettő fehérje, ami a tésztából megmaradt3-3,5 dl tejföl0,5-1 dl tejszín (nem főző)só, szerecsendió, bors
2 perces olvasási idő

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle és folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtjük.
Másnap lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. (Ha előtte kevés olajjal megkenjük a formát, könnyebb a tésztát pontosan beletenni, mert jobban csúsztatható.) Sütőbabot szórunk rá és kb. 10 percre előmelegített (180 fok) sütőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a bacont felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Ugyanebben az olajban (miután a bacont kiszedtük) lesütjük a gombát, sóval, borssal fűszerezzük. A póréhagymát felkarikázzuk, a paradicsomos-gombás Tihany Szendvics Camembert sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük (a mennyiség függ a piteformánk méretétől), hozzáadjuk a két egész tojást és a tésztából visszamaradt fehérjéket, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A tésztát kivesszük a sütőből, leöntjük róla a babot, majd megtöltjük a töltelékkel. Egyenletesen elterítjük rajta a póréhagymát, a sonkát és a gombát, a tetején elosztjuk a bacon darabkákat, majd a tejfölös öntettel leöntjük. Rányomkodjuk a camembert szeleteket és mehet vissza a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha az öntet megszilárdult és a sajt ráolvadt a tetejére. Aki szeretné megőrizni a camembert sajt formáját, csak 10 perccel a sütés megkezdése után tegye a szeleteket a tetejére. Meleg és hideg ételként is felszolgálható. Nagyon finom különböző idénysalátákkal.

Fastbridge

Hozzávalók 1 db (26-28 cm-es) pitéhez:

    A tésztához:20 dkg liszt2 tojás sárgája6 dkg vaj5-6 ek. nagyon hideg vízA töltelékhez:10 dkg sonka15 dkg gomba (lesütve 8-10 dkg)8 dkg bacon1 nagyobb szál póréhagyma2 tojás + kettő fehérje, ami a tésztából megmaradt3-3,5 dl tejföl0,5-1 dl tejszín (nem főző)só, szerecsendió, bors

További érdekességek