A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, gombócot formálunk belőle és folpackba csomagolva egy éjszakán át hűtjük.
Másnap lisztezett deszkán kör alakúra nyújtjuk a tésztát és kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy az oldalára is jusson. (Ha előtte kevés olajjal megkenjük a formát, könnyebb a tésztát pontosan beletenni, mert jobban csúsztatható.) Sütőbabot szórunk rá és kb. 10 percre előmelegített (180 fok) sütőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, a bacont felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Ugyanebben az olajban (miután a bacont kiszedtük) lesütjük a gombát, sóval, borssal fűszerezzük. A póréhagymát felkarikázzuk, a natúr Tihany Szendvics Camembert sajtot vékonyan felszeleteljük. A tejfölt és a tejszínt összekeverjük (a mennyiség függ a piteformánk méretétől), hozzáadjuk a két egész tojást és a tésztából visszamaradt fehérjéket, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
A tésztát kivesszük a sütőből, leöntjük róla a babot, majd megtöltjük a töltelékkel. Egyenletesen elterítjük rajta a póréhagymát, a sonkát és a gombát, a tetején elosztjuk a bacon darabkákat, majd a tejfölös öntettel leöntjük. Rányomkodjuk a camembert szeleteket és mehet vissza a sütőbe. Kb. 20-25 perc alatt elkészül. Akkor jó, ha az öntet megszilárdult és a sajt ráolvadt a tetejére. Aki szeretné megőrizni a camembert sajt formáját, csak 10 perccel a sütés megkezdése után tegye a szeleteket a tetejére. Meleg és hideg ételként is felszolgálható. Nagyon finom különböző idénysalátákkal.

2 perces olvasási idő