2 perces olvasási idő
Elkészítés:
- Tegyük egy nagyobb edénybe a vizet, a vajat és a sót, majd forraljuk fel. Vegyük le a keveréket a főzőlapról, és adjuk hozzá a lisztet és a cukrot. Ezután alaposan keverjük össze.
- Az edényt visszatesszük a főzőlapra, és kis lángon addig keverjük a tésztát, amíg már nem ragad a fakanálhoz (kb. 5 perc).
- A kész tésztát tegyük át egy robotgépbe, és a keverőfej segítségével gyúrjuk kb. 5 percig, amíg kihűl. Adjunk hozzá egy tojást és keverjük amíg a tészta összeáll.
- Készítsünk elő egy habzsákot és töltsük meg a kész tésztával. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra (légkeveréses) vagy 200 fokra (légkeverés nélkül).
- Sütőpapírral bélelt tepsire karikákat készítünk, mindig kettőt egymás fölé, majd az első 15 percben 185 fokon és további 10 percig 160 fokon sütjük. Az elkészült profiterolokat a sütőből való kivétel után azonnal félbevágjuk.
- A robotgépbe tesszük a Tihany Friss szendvicskrémet, a mascarponét, a porcukrot és a citromkrémet. Habverővel keverjük, amíg sima krémet nem kapunk (kevesebb, mint egy perc). Egy másik tálban felverjük a tejszínt, az elkészült tejszínhabot enyhén beleforgatjuk a krémbe, majd habzsákba tesszük. A karikákat a krémmel díszítjük és apró eperdarabokat teszünk rájuk. Végül a krémet megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és befedjük a karika felső felével.
- A desszertet tálalás előtt porcukorral édesíthetjük.