Sajtbisztró

Profiterol Tihany Friss krémmel, pisztáciával és eperrel

Hozzávalók:

    200 ml víz 100 g vaj egy csipet só 120 g liszt 2 teáskanál cukor 3 db nagyobb tojás 240 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 100 g mascarpone 150 ml habtejszín (33%) 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromkrém apróra vágott pisztácia porcukor
2 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Tegyük egy nagyobb edénybe a vizet, a vajat és a sót, majd forraljuk fel. Vegyük le a keveréket a főzőlapról, és adjuk hozzá a lisztet és a cukrot. Ezután alaposan keverjük össze.
  2. Az edényt visszatesszük a főzőlapra, és kis lángon addig keverjük a tésztát, amíg már nem ragad a fakanálhoz (kb. 5 perc).
  3. A kész tésztát tegyük át egy robotgépbe, és a keverőfej segítségével gyúrjuk kb. 5 percig, amíg kihűl. Adjunk hozzá egy tojást és keverjük amíg a tészta összeáll.
  4. Készítsünk elő egy habzsákot és töltsük meg a kész tésztával. Melegítsük elő a sütőt 185 fokra (légkeveréses) vagy 200 fokra (légkeverés nélkül).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire karikákat készítünk, mindig kettőt egymás fölé, majd az első 15 percben 185 fokon és további 10 percig 160 fokon sütjük. Az elkészült profiterolokat a sütőből való kivétel után azonnal félbevágjuk.
  6. A robotgépbe tesszük a Tihany Friss szendvicskrémet, a mascarponét, a porcukrot és a citromkrémet. Habverővel keverjük, amíg sima krémet nem kapunk (kevesebb, mint egy perc). Egy másik tálban felverjük a tejszínt, az elkészült tejszínhabot enyhén beleforgatjuk a krémbe, majd habzsákba tesszük. A karikákat a krémmel díszítjük és apró eperdarabokat teszünk rájuk. Végül a krémet megszórjuk apróra vágott pisztáciával, és befedjük a karika felső felével.
  7. A desszertet tálalás előtt porcukorral édesíthetjük.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    200 ml víz 100 g vaj egy csipet só 120 g liszt 2 teáskanál cukor 3 db nagyobb tojás 240 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 100 g mascarpone 150 ml habtejszín (33%) 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál citromkrém apróra vágott pisztácia porcukor

További érdekességek