Sajtbisztró

Quiche lorraine / Francia póréhagymás lepény sajttal

Hozzávalók 4 főre:

    Tészta150 g finomliszt75 g vaj1 tojássárgája15 g tejfölTöltelék200 g póréhagyma180 g baconszalonna250 ml tejszín3 tojás1 ek provance-i fűszerkeverék8 szelet Medve ZamatosSó és bors ízlés szerintÉtolajSaláta2 marék vegyes saláta levél
1 perces olvasási idő

Elkészítés

  1. Gyúrjunk omlós tésztát a lisztből és a vajból, tojássárgájával, tejföllel és csipetnyi sóval, gyors mozdulatokkal. Csomagoljuk kilapítva fóliába és fél órára tegyük hűtőbe.
    Ezután nyújtsuk ki kb. 3 mm vastagságúra, és terítsük a formába úgy, hogy a pereméig felérjen. (Egy picikét össze fog ugrani sütés közben). Kenjük meg egy felvert tojással és előmelegített 200 °C-os sütőben süssük kb. 15 percig.
  2. A póréhagymát vágjuk vékony karikákra. A szalonnát kockázzuk fel, kevés olajon pirítsuk meg, majd a hagymát is adjuk hozzá és pároljuk össze. Ha kész, tegyük félre.
    Keverjük ki a tojást és a tejszínt, reszeljük bele a sajtot, és ízlés szerint fűszerezzük meg. Az elősütött tésztára terítsük a szalonna-hagyma keveréket, a szeletelt sajtból formáljunk rózsákat, állítsuk a formába, úgy, hogy kitöltse, majd erre öntsük rá a tejszín-tojás masszát. Előmelegített sütőben süssük 180°C-on kb. 25-30 percig.
    Ha kisült, várjuk meg míg picit meghűl, mert így könnyebb szeletelni. Ezután zöld salátával és kevés olívaolajjal tálaljuk.

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    Tészta150 g finomliszt75 g vaj1 tojássárgája15 g tejfölTöltelék200 g póréhagyma180 g baconszalonna250 ml tejszín3 tojás1 ek provance-i fűszerkeverék8 szelet Medve ZamatosSó és bors ízlés szerintÉtolajSaláta2 marék vegyes saláta levél

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek