Sajtbisztró

Rántott Bresse Bleu salátaágyon

Rántott Bresse Bleu salátaágyon

Hozzávalók:

    1 uborkasó, bors2 ek. olívaolaj1 tk. balzsamecet1 fej fehér hagyma10 db retek250 g koktélparadicsom50 g vaj1 tk. kakukkfű4 ek. zsemlemorzsa1 tojás2 ek. liszt1 doboz (250 g) Bresse Bleu sajt
1 perces olvasási idő

A Bresse Bleut két egyforma vastagságú szeletre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát lisztbe majd tojásba, végül kakukkfűvel és borssal kevert zsemlemorzsába forgatjuk. Amíg elkészül a köret, hűtőben tároljuk. A körethez félbevágjuk a koktélparadicsomokat, kockára vágjuk az uborkát, felszeleteljük a retket és apróra vágjuk a hagymát, majd egy nagy tálba tesszük, és összekeverjük őket. Sóból, borsból, olívaolajból és balzsamecetből dresszinget készítünk, és a zöldségekre öntjük. Végül egy serpenyőben vajat olvasztunk, majd közepes lángon mindkét oldalán 2-3 percig sütjük a sajtot, ügyelve arra, hogy ne legyen túl barna. Tegyünk egy tányérra egy kicsit a salátából, helyezzük a sajtot a tetejére, és frissen tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    1 uborkasó, bors2 ek. olívaolaj1 tk. balzsamecet1 fej fehér hagyma10 db retek250 g koktélparadicsom50 g vaj1 tk. kakukkfű4 ek. zsemlemorzsa1 tojás2 ek. liszt1 doboz (250 g) Bresse Bleu sajt

További érdekességek