Sajtbisztró

Reggeli krémek Medve sajttal

Reggeli krémek Medve sajttal

Hozzávalók:

    A sárgarépás-fokhagymás sajtkrémhez:3 db sárgarépa2 gerezd fokhagyma4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)1 ek. citromos olívaolaj (vagy olívaolaj és citromlé + héj)őrölt köményA tonhalas-olívás sajtkrémhez:1 db tonhalkonzerv natúr lében (150g)4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)1 nagy ek. tejföl6 db fekete olívabogyófrissen őrölt feketebors1 ek. apróra vágott, friss snidlingA tojásos-tárkonyos sajtkrémhez:3 db főtt tojás4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)frissen őrölt feketebors1 ek. apróra vágott, friss tárkony (vagy petrezselyemzöld)A tálaláshoz:pirítós kenyér vagy friss bagett
1 perces olvasási idő

A sárgarépát megtisztítjuk és sajtreszelőn egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymagerezdeket, a Medve sajtot és az olívaolajat. Sóval, őrölt köménnyel és citromlével fűszerezzük, jól összekeverjük, behűtve kínáljuk.

A tonhalkonzervről leöntjük a levét, tálba tesszük, hozzáadjuk a Medve sajtot és villával összetörjük. 6 olívabogyót apróra vágunk és egy nagy evőkanál tejföllel együtt a halhoz keverjük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük, olívabogyó szelettel díszítjük.

A főtt tojások héját eltávolítjuk, kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a Medve sajtot és az apróra vágott tárkonyt, sóval és borssal fűszerezzük. Villával összetörjük, majd habosra keverjük. Apróra vágott snidlinggel megszórva kínáljuk.

Mindhárom krémhez friss bagettet vagy pirítós kínálunk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    A sárgarépás-fokhagymás sajtkrémhez:3 db sárgarépa2 gerezd fokhagyma4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)1 ek. citromos olívaolaj (vagy olívaolaj és citromlé + héj)őrölt köményA tonhalas-olívás sajtkrémhez:1 db tonhalkonzerv natúr lében (150g)4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)1 nagy ek. tejföl6 db fekete olívabogyófrissen őrölt feketebors1 ek. apróra vágott, friss snidlingA tojásos-tárkonyos sajtkrémhez:3 db főtt tojás4-5 kocka natúr vagy tejszínes Medve sajt (a 140g-os kiszerelésből)frissen őrölt feketebors1 ek. apróra vágott, friss tárkony (vagy petrezselyemzöld)A tálaláshoz:pirítós kenyér vagy friss bagett

További érdekességek