Sajtbisztró

Rétegezett granola

Rétegezett granola

Hozzávalók 2 személy részére:

    6 ek. zabpehely1 ek. sótlan mogyoró durvára törve1 ek. dió durvára törve1 ek. sótlan napraforgómag1 ek. mazsola1 ek. aszalt vörösáfonya3 ek. eritrit2 alma1 tömlős Medve sajt1 kis doboz tejföl1 fél citrom reszelt héja
0 perces olvasási idő

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Az első hét hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd egy sütőpapírral bélelt tálba szórjuk, szépen elegyengetjük. Betesszük a sütőbe 45 percre. Negyedóránként megkeverjük, majd kivesszük és hagyjuk teljesen kihűlni. Az almát megpucoljuk, lereszeljük és megpároljuk. A sajtot elkeverjük a tejföllel és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Vékonyan egymásra rétegezzük az almát, a sajtkrémes tejfölt, majd a zabpelyhes keveréket, a tetejét megszórjuk citromhéjjal.

A maradék zabpelyhes keverék sokáig eltartható jól záródó edényben. Ez csak egy változata a granolának; kerülhet bele más gabonapehely, aszalvány, olajos mag, méz, cukor, banánchips stb. is.

Fastbridge

Hozzávalók 2 személy részére:

    6 ek. zabpehely1 ek. sótlan mogyoró durvára törve1 ek. dió durvára törve1 ek. sótlan napraforgómag1 ek. mazsola1 ek. aszalt vörösáfonya3 ek. eritrit2 alma1 tömlős Medve sajt1 kis doboz tejföl1 fél citrom reszelt héja

További érdekességek