Sajtbisztró

Sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával

Sajtgolyók sült padlizsán hajón, kevert salátával

Hozzávalók 4 főre:

    70 g laktózmentes Medve sajt (4 db)70 g sülthagymás Medve sajt (4 db)70 g csípős paprikás Medves sajt (4 db)1 közepes méretű padlizsán100 g vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)4 marék vegyes (mesclun) saláta1 evőkanál balzsamkrémsó, bors1 evőkanál olívaolaj
0 perces olvasási idő

A padlizsánt hajszálvékony szeletekre vágjuk és sütőben 150 fokon, hőlégkeverésen 20 percig sütjük. A padlizsán chips-eket sózzuk, borsozzuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal. Egy marék mosott mesclun salátát a padlizsán szeletekre halmozunk, kevés balzsamkrémmel meglocsoljuk. A vegyes magvakat száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A Medve sajtokat tenyerünk között golyókká formáljuk, és az illatos magvakba forgatjuk. A golyókat a saláta tetején tálaljuk. Adagonként 3 db, különböző ízű golyó kerül a saláta tetejére.

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    70 g laktózmentes Medve sajt (4 db)70 g sülthagymás Medve sajt (4 db)70 g csípős paprikás Medves sajt (4 db)1 közepes méretű padlizsán100 g vegyes magvak (szezámmag, mandulapehely, napraforgómag, ízlés szerint)4 marék vegyes (mesclun) saláta1 evőkanál balzsamkrémsó, bors1 evőkanál olívaolaj

További érdekességek