Sajtbisztró

Sajtkrémes-kelbimbós tészta

Sajtkrémes-kelbimbós tészta

Hozzávalók 4 főre:

    40 dkg masnitészta20 dkg friss kelbimbó1 natúr Medve tömlős sajt3 gerezd fokhagyma10 dkg bacon
1 perces olvasási idő

Szabó Jucus, az 5 hozzávaló blog szerzője így készíti:

1. Tegyük fel a fazékban a sós vizet forrni a tésztának.

2. A kelbimbót mossuk meg, végeit vágjuk le, a nagyobbakat negyedeljük fel, a kisebbeket hosszában vágjuk ketté. A bacont csíkozzuk fel. A fokhagymát pucoljuk meg, vágjuk vékony szeletekre.

3. Mikor a víz felforrt tegyük bele a tésztát. A kelbimbót öntsük a szűrőbe, és tegyük a fazékba úgy, hogy csak a gőz érje. A tésztát főzzük a zacskón megadott ideig, a kelbimbót pedig pároljuk 5 percig, majd tegyük félre.

4. Közben kezdjük el a serpenyőben pirítani a bacont. Mikor már lett egy kis színe, adjuk hozzá a fokhagymát és azzal is pirítsuk pár percig. Vegyük kicsit lejjebb a lángot, adjuk hozzá a Medve sajtot és egy kanál főzővizet. Keverjük addig, amíg a sajt krémesen fel nem olvad, majd húzzuk le a tűzről.

5. Mikor a tészta megfőtt, tegyük át a serpenyőbe a kelbimbóval együtt, és forgassuk meg a szószban. Picit sózzuk meg és már tálalhatjuk is!

 

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    40 dkg masnitészta20 dkg friss kelbimbó1 natúr Medve tömlős sajt3 gerezd fokhagyma10 dkg bacon

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek