Sajtbisztró

Sajtkrémes batyuk brokkolival és baconnel

Sajtkrémes batyuk brokkolival és baconnel

Hozzávalók kb 10-12 db batyuhoz:

    ½ kg leveles tészta1 doboz ementáli sajtos Medve szendvicskrém25 dkg brokkoli20 dkg bacon1 db tojássó, bors
1 perces olvasási idő

A brokkolit megfőzzük bő sós vízben, majd egy kicsit széttördeljük. Közben a bacont kockára vágjuk és megsütjük. Leszűrjük, a zsírját tegyük el, felhasználhatjuk másra. Kikeverjük a sajtkrémet a brokkolival és a baconnel, enyhén sózzuk, borsozzuk. A leveles tésztát 6-8 cm-es kockákra vágjuk (ha fagyasztott tésztát használunk, azt felolvadás után nyújtjuk ki körülbelül fél cm-es vastagságúra). A közepébe teszünk a töltelékből és batyukat hajtogatunk belőle. Bekenjük őket tojással és 180°C-ra előmelegített körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. Bármilyen alkalomra kínálhatjuk ezt az ízletes, ropogós krémsajtos batyut, garantáltan ízleni fog a társaságnak!

Fastbridge

Hozzávalók kb 10-12 db batyuhoz:

    ½ kg leveles tészta1 doboz ementáli sajtos Medve szendvicskrém25 dkg brokkoli20 dkg bacon1 db tojássó, bors

További érdekességek