Készülj fel a forró nyári napokra ezzel a friss, üdítő fogással. Nincs is jobb annál, mint ülni az árnyékban egy napernyő alatt, sajtkrémes tekercset eszegetve, házi limonádét vagy hűs fehérbort kortyolgatva!
A sárgarépát vágjuk kb. 5 cm-es hasábokra, az uborkát egy uborkagyalu segítségével hosszában vékony csíkokra szeleteljük fel!
Készítsük el a tölteléket: az apróra vágott sonkát és a sajtos szendvicskrémet keverjük össze és fűszerezzük frissen őrölt borssal.
Tegyük ki egymás mellé az uborkaszeleteket és a tölteléket egyenletesen terítsük szét rajtuk! Tekerjük fel és rögzítsük fogvájóval, hogy megtartsák a formájukat. Rendezzük tálra, végül díszítsük a zöld csíranövényekkel és a sárgarépa hasábokkal.
A szemnek és az ízlelőbimbóknak is gyönyörűség.