Sajtos finomságok akár szabadtéri étkezésekhez is

3 perces olvasási idő

Megérkezett a nyár, beköszöntött a jó idő is és egyre több időt töltünk a szabadban. Hamarosan kezdetét veszi a kinti étkezések, a teraszokon elfogyasztott reggelik, ebédek és vacsorák időszaka is. Az alábbiakban adunk pár tippet a közelgő kerti partik tökéletes sajtos finomságaihoz!

Terülj terülj asztalkám – látványos és változatos sajttál

Könnyedén elkészíthető, ugyanakkor ízlésesen tálalható finomságról van szó, amelyhez a legfontosabb alapanyagokat megtaláljuk a Sajtbisztró kínálatában. Használjunk minél többféle sajtot a változatos összeállítás kedvéért, majd kombináljuk az ízben velük harmonizáló vagy őket kiegészítő zöldségekkel, gyümölcsökkel, magvakkal, felvágottakkal. Mutatós választás a Tihany Ínyenc Camembert körcikkekre vágva, az Ile de France fűszeres kecskesajt falatkák, valamint a karakteres ízvilágú Pannónia Ementáli szeletek is.

Tipp!

A sajtfalatokat, -szeleteket az ízlés szerint kiválasztott felvágottakkal egyetemben rendezzük el egy fa vágódeszkán vagy tálcán. Mivel a sajtok jellegzetes ízéhez kimondottan illenek az édes friss és aszalt gyümölcsök, lekvárok, ezért érdemes a finomságok közé különböző kísérőket helyezni. A füstölt termékek mellé például az alma és a szőlő a legjobb választás, a mozzarella körtével kiváló párosítás, míg a márványsajt mellé a fügét ajánljuk, emellett pedig a különböző magvak is remek kiegészítői a sajttálaknak. A tál mellé szeleteljünk friss bagettet és kis kosárban kínáljuk!

Ha gyerekek is részt vesznek családi, baráti összejövetelen a mini szendvicseket ajánljuk, hiszen az apró nassolnivalókat imádják a legkisebbek.

Készítsünk sajtos katonákat gyerekeknek!

Friss bagettet szeleteljünk fel, kenjük meg a karikákat vajjal, majd mehet rá a felvágott és a Medve Szendvics Sajtok. A kígyóuborka, paradicsom vagy paprika karikák remekül passzolnak a falatkákhoz, ugyanakkor feldobhatjuk őket vidám formákra vágott zöldségekkel is. Az uborkát például kis csillagokra vághatjuk, a kicsik pedig imádni fogják az ötletes finomságot! Utolsó simításként egy csepp ketchup vagy majonéz kerül a szendvics tetejére, itt ismét kreatívkodhatunk, és a szószokkal mosolygós arcot, szivecskét varázsolhatunk a katonákra.

Ha pedig hirtelen kell előrukkolnunk valami lehengerlő csemegével, jusson eszünkbe a sajtkrémes mártogatós friss zöldségekkel, grissinivel!

Tipp:

A Medve kockasajtokat vágjuk apró darabokra, majd alaposan keverjük össze aprított olívabogyóval, tört dióval, bazsalikommal és petrezselyemmel. A krémet tegyük szószos tálkába és vágjunk mellé kígyóuborka, sárgarépa és kaliforniai paprika szeleteket és mindenképp szervírozzunk mellé friss péksüteményt is!

Bármelyik finomságot készítenénk el vendégeink, családunk számára, biztosan megtaláljuk kedvencünket a Sajtbisztró sajtok széles kínálatában!

pannontej.marketing

További érdekességek