Sajtbisztró

Sajtos polenta pirított gombával

Hozzávalók 4 főre:

    10 dl víz150 g kukoricadarabors2x 120 g Medve edami sajt reszelve1 ek vaj300 g csiperke gomba3 ek étolaj vagy olívaolaj
0 perces olvasási idő

 A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a kukoricadarát, a sót és a borsot, és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg be nem sűrűsödik. A tűzről levéve hozzáadjuk a 120 g sajtot és a vajat.

A polentát egy kivajazott nagyobb sütőedénybe öntjük, majd a sütő grillfokozatán aranybarnára sütjük. 

A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. Egy serpenyőben olajat hevítünk és megpirítjuk rajta a gombát. 

A polentát kockákra vágjuk, majd tálalásnál ráhalmozzuk a gombát és megszórjuk reszelt sajttal. 

 

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    10 dl víz150 g kukoricadarabors2x 120 g Medve edami sajt reszelve1 ek vaj300 g csiperke gomba3 ek étolaj vagy olívaolaj

További érdekességek