Sajtbisztró

Sajttal pirított karfiol

Sajttal pirított karfiol

1 kg karfiol

    5 dkg zsír 1/2 cs. zöldpetrezselyem 3 dkg vaj 15 dkg Pannónia sajt 1 csomó metélőhagyma őrölt bors, só
0 perces olvasási idő

A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. Serpenyőben felhevített zsírba tesszük és mérsékelt tűzön úgy pirítjuk meg, hogy enyhén ropogós legyen. Közben óvatosan megforgatjuk, sóval, őrölt borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Mielőtt a karfiol teljesen megpuhul, kivajazott tűzálló tálba szedjük, megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal és forró sütőben ropogós pirosra sütjük. Tálaláskor finomra vágott metélőhagymával megszórjuk. Sült csirke, natúr sertésborda, angolos húsok mellé kitűnő köret.

Fastbridge

1 kg karfiol

    5 dkg zsír 1/2 cs. zöldpetrezselyem 3 dkg vaj 15 dkg Pannónia sajt 1 csomó metélőhagyma őrölt bors, só

További érdekességek