Sajtbisztró

Sajttal töltött vagdalt

Sajttal töltött vagdalt

Hozzávalók:

    50 dkg sertéshús 2 db zsemle 2 db tojás 8 dkg zsír 5 dkg vöröshagyma 12 dkg zsemlemorzsa 15 dkg Karaván sajt őrölt kömény majoránna őrölt bors, só
0 perces olvasási idő

A sertéshúst és az áztatott, kicsavart zsemlét ledaráljuk. Hozzáadunk egy tojást és a zsírban megpirított, finomra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, őrölt köménymaggal, majoránnával fűszerezzük és összedolgozzuk. Zsemlemorzsával meghintett deszkán 2 cm vastag téglalap alakra formázzuk. Közepére tesszük a hosszú hasábokra vágott sajtot, szorosan felgöngyöljük és vizes kézzel lesimítjuk. Zsírozott tepsibe tesszük, tetejét megkenjük felvert tojással és előmelegített sütőbe toljuk. Takaréklángon, saját zsírjával locsolgatva megsütjük. Burgonyapürével, vagy zöldborsófőzelékkel tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    50 dkg sertéshús 2 db zsemle 2 db tojás 8 dkg zsír 5 dkg vöröshagyma 12 dkg zsemlemorzsa 15 dkg Karaván sajt őrölt kömény majoránna őrölt bors, só

További érdekességek