Sajtbisztró

Saláta taco panírozott Tihany Camemberttel

Hozzávalók 8 darabhoz:

    10 dkg tisztított sárgarépa10 dkg zöldborsó (fagyasztott)1 kis alma5 dkg majonéz3 púpozott ek görög joghurt1 kk citromlé1 doboz Tihany Camembert Natúr8 db külső (nagyobb) szívsalátalevélkevés metélőhagyma
1 perces olvasási idő
  1. A megtisztított, kis kockákra vágott sárgarépát enyhén sós vízben főzni kezdjük. Amikor már majdnem kész, hozzászórjuk a zöldborsót is, együtt puhára főzzük. Leszűrjük, hagyjuk kihűlni.
  2. Az almát megmossuk, kis hasábokra vágjuk. A majonézt kikeverjük a görög joghurttal, a citromlével és kevés sóval, összeforgatjuk. A megmosott, megszárított salátalevelekbe kanalazzuk.
  3. Közben bepanírozzuk a natúr Tihany Camembert sajtot és serpenyőben, fritőzben vagy sütőben megsütjük. Tálalás előtt 1-1 darabot helyezünk a tacók tetejére, finomra aprított metélőhagymával díszítjük.

Tipp: Franciasaláta-keverékből is elkészíthetjük a zöldséges tölteléket.

Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)

pannontej.marketing

Hozzávalók 8 darabhoz:

    10 dkg tisztított sárgarépa10 dkg zöldborsó (fagyasztott)1 kis alma5 dkg majonéz3 púpozott ek görög joghurt1 kk citromlé1 doboz Tihany Camembert Natúr8 db külső (nagyobb) szívsalátalevélkevés metélőhagyma

További érdekességek