Sajtbisztró

Sárgarépa-sütőtök krémleves sajtos pirítóssal

Sárgarépa-sütőtök krémleves sajtos pirítóssal

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Hokkaidó tök1 db mogyoróhagyma2 db sárgarépa1 l zöldségleves vagy alaplé1 tk. gyömbérporsó, bors2-3 ek. olívaolaj1 marék koriander- vagy petrezselyemzöld4 szelet toast kenyér4 szelet Milkana sajt
1 perces olvasási idő

Vidám narancsszínű, sűrű és krémes leves, illatos, ropogós sajtos pirítós – igazi tobzódás az érzékeknek.

Tisztítsuk meg a hozzávalókat, majd a hagymát vágjuk apró, a sütőtököt nagyobb kockákra, a sárgarépát szeleteljük fel. Tegyünk egy kisebb fazékba olívaolajat, pirítsuk meg rajta a mogyoróhagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát és a sütőtököt. Fűszerezzük gyömbérrel, sóval és borssal, majd öntsük hozzá a zöldséglevest.

Főzzük kis lángon kb. 30 percig, majd botmixerrel pürésítsük. Ha kell, ízesítsünk utána. Amíg a leves fő, készítsük el a sajtos pirítósokat. A kenyérszeleteket fedjük be egy-egy szelet Milkana sajttal és süssük a sütőben 200 fokon addig, amíg a sajt megolvad a tetején. A ropogós, pirítós szeleteket kínáljuk a leves mellé, amit olívaolajjal meglocsolva és apróra vágott korianderzölddel megszórva tálalunk.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db Hokkaidó tök1 db mogyoróhagyma2 db sárgarépa1 l zöldségleves vagy alaplé1 tk. gyömbérporsó, bors2-3 ek. olívaolaj1 marék koriander- vagy petrezselyemzöld4 szelet toast kenyér4 szelet Milkana sajt

További érdekességek