Shakshuka

Hozzávalók:

    120 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 1 evőkanál olvasztott vaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db pirospaprika 1 db zellerszár (elhagyható) 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál édes paprika egy csipet cayenne bors 2 evőkanál paradicsompüré 1 doboz szeletelt hámozott paradicsom 150 g friss paradicsom egy marék apróra vágott friss bazsalikom 3 db tojás
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A serpenyőben felmelegített vajhoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a kockára vágott paprikát és zellerszárat. Enyhén megpirítjuk a zöldségeket, amíg a paprika megpuhul.
  2. Ezután adjunk hozzá köményt, édes paprikát, cayenne borsot, és pároljuk tovább. Tegyük bele a két kanál paradicsompürét is és forraljuk össze körülbelül egy percig. Adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, a kockára vágott friss paradicsomot és egy marék bazsalikomot. Lassú lángon, folyamatosan kevergetve főzzük, amíg besűrűsödik.
  3. A zöldségkeverékbe három mélyedést készítünk és beleütögetjük a tojásokat. Hagyjuk a közepes lángon a főzőlapot, amíg a tojások elkészülnek.
  4. Végül adjuk hozzá a Tihany Friss szendvicskrémet és szórjuk meg apróra vágott bazsalikommal.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    120 g lapos tégelyes Tihany Friss natúr szendvicskrém 1 evőkanál olvasztott vaj 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 db pirospaprika 1 db zellerszár (elhagyható) 1 teáskanál őrölt kömény 1 teáskanál édes paprika egy csipet cayenne bors 2 evőkanál paradicsompüré 1 doboz szeletelt hámozott paradicsom 150 g friss paradicsom egy marék apróra vágott friss bazsalikom 3 db tojás

További érdekességek