Sok zöldséges bulgursaláta füstölt grillsajttal

Sok zöldséges bulgursaláta füstölt grillsajttal

Hozzávalók:

    2 db Karaván Grillsajt (1 doboz)3 kis cső kukoricaétolajfél-fél pritaminpaprika, sárga és zöld kaliforniai paprika1 fej lilahagyma1 kis marék koktélparadicsom1 db chili paprikasó, bors1 tk pirospaprika1 késhegynyi fahéj1 gerezd fokhagyma1 kis csokor snidling1 csokor petrezselyem1 pohár bulgur1,5 pohár víznagy kocka vaj (kb. 40 g)1 nagy marék bébispenót1 citrom
1 perces olvasási idő

A sózott, borsozott kukoricákat 180 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük, majd félretesszük hűlni. Egy gyorsforralóba teszünk egy kevés olajat, amire mindenféle feldarabolt zöldséget dobálunk: a paprikák, a lilahagyma, a koktélparadicsomok, a chili paprika, majd a szárított és a friss fűszerek, a levagdosott kukoricaszemek és a fokhagyma is mehet bele. Ha kicsit lepirult ráöntjük a bulgurt és a vizet, beledobunk egy nagy kocka vajat, majd letakarva kb. 10 percig pároljuk. Ha a bulgur beszívta a vizet, hozzáadjuk a friss bébispenótot, ami a hőtől azonnal összeesik, ráreszeljük a citrom héját és belefacsarjuk a levét is. A grill sajtokat egy kiolajozott grillserpenyőben megsütjük, oldalankét 2-2 perc alatt. Tálaláskor alulra mehet a zöldséges bulgur és a tetejére a grillezett sajt.

Hozzávalók:

    2 db Karaván Grillsajt (1 doboz)3 kis cső kukoricaétolajfél-fél pritaminpaprika, sárga és zöld kaliforniai paprika1 fej lilahagyma1 kis marék koktélparadicsom1 db chili paprikasó, bors1 tk pirospaprika1 késhegynyi fahéj1 gerezd fokhagyma1 kis csokor snidling1 csokor petrezselyem1 pohár bulgur1,5 pohár víznagy kocka vaj (kb. 40 g)1 nagy marék bébispenót1 citrom

További érdekességek