Sajtbisztró

Sonkás-avokádós wrap

Hozzávalók 4 főre:

    4 búzatortilla lap 160 g szeletelt sonka 50 g kaliforniai paprika, piros 50 g fehér csiperkegomba 50 g cukkini 120 g cheddar sajt 80 g paradicsom 250 g jégsaláta Guacamole / Avokádókrém: 2 érett avokádó 150 g paradicsom 80 g lilahagyma 1 gerezd fokhagyma, préselve 1 csokor friss korianderzöld Fél lime friss chilipaprika Só és bors ízlés szerint
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magokat. Kanalazzuk ki a héjából és egy tálban villa segítségével pürésítsük.
  2. A paradicsomot és a lilahagymát is vágjuk fel apró kockákra, a koriandert is aprítsuk fel, a fokhagymát pedig zúzzuk össze.
  3. Az összetört avokádóhoz adjuk hozzá a felaprított paradicsomot, lilahagymát, fokhagymát és koriandert, majd csavarjuk hozzá a lime levét. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd a végén jól keverjük össze. A chilit csak fokozatosan, kóstolgatással adagoljuk. Hűtőbe tesszük, hogy összeérhessenek az ízek.
  4. A kiterített tortilla lapot kenjük meg a guacamoléval, az előkészített, mosott és szeletelt zöldségeket pedig helyezzük el rajta, majd a tortillát szorosan tekerjük fel. (Először az alsó felén hajtunk fel pár centit, majd oldalról feltekerjük.)

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    4 búzatortilla lap 160 g szeletelt sonka 50 g kaliforniai paprika, piros 50 g fehér csiperkegomba 50 g cukkini 120 g cheddar sajt 80 g paradicsom 250 g jégsaláta Guacamole / Avokádókrém: 2 érett avokádó 150 g paradicsom 80 g lilahagyma 1 gerezd fokhagyma, préselve 1 csokor friss korianderzöld Fél lime friss chilipaprika Só és bors ízlés szerint

További érdekességek