Sajtbisztró

Sonkás-gombás pizza Pannónia Mester ementáli sajttal és rukkolával

Sonkás-gombás pizza Pannónia sajttal és rukkolával

Hozzávalók:

    A tésztához:50 dkg liszt3 dl langyos víz1 csapott ek. só1 tasak szárított élesztő2 ek. olaj1 tk. cukorbors, oregánóA szószhoz:1 doboz hámozott paradicsom konzerv2 gerezd fokhagyma½ fej hagyma2 ek. olaj½ kis doboz sűrített paradicsomsó, bors, pizza fűszer, oregánóFeltét:20 dkg sonka1 doboz konzerv gomba (szeletelt)kb. 20 db fekete olívakb. 12 db koktélparadicsom25 dkg Pannónia Mester ementáli sajt1 nagy marék rukkolacitromos olíva olaj
2 perces olvasási idő

Először a tésztát készítjük el. A lisztet egy tálba tesszük, kicsit meglangyosítjuk. A közepén kialakítunk egy mélyedést, ebbe tesszük a cukrot és az élesztőt. Kimérjük a 3 dl langyos vizet és egy keveset az élesztőre öntünk. Várunk, amíg felfut az élesztő, s csak ekkor adjuk a tésztához a fűszereket és a sót. A maradék vizet és az olajat is hozzáadjuk, majd keverőgéppel eldolgozzuk. Amikor már elválik az edény falától, kézzel átdagasztjuk, majd kettéosztjuk (lemérjük, hogy pontos legyen) a tésztát. Lefedve, meleg helyen 45 percig kelesztjük. Amíg kel, elkészítjük a pizzamártást. Turmixgépbe tesszük a hagymát és a paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a paradicsompürét és a fűszereket, majd az egészet összeturmixoljuk. Ha kell, még ízesítjük és hozzákeverjük a két kanál olajat. Amikor a tészta megkelt , az egyik tésztadarabot gáztepsi nagyságúra nyújtjuk vagy kerek pizzalapot formázunk belőle és egy jól kiolajozott tepsibe terítjük. Kicsit pihentetjük, majd megkenjük a pizzamártással és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Amíg sül, a gombát és az olívát leszűrjük, a sonkát csíkokra vájuk, a koktélparadicsomokat kettévágjuk és lereszeljük a sajtot. A tésztát kivesszük a sütőből, elosztjuk rajta a sonka és a gomba felét, rászórjuk a reszelt sajt felét, ezután teszünk rá ízlés szerint koktélparadicsomot és olívabogyót. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt pirulásáig sütjük (10-15 perc). A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el. Ha nem akarjuk egyszerre elkészíteni, az egyik darabot még a kelesztés előtt folpackba csomagolva le is fagyaszthatjuk. Amikor a pizzánk elkészül, szeletekre vágjuk, citromos olívaolajjal megspricceljük és rukkolával megszórjuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    A tésztához:50 dkg liszt3 dl langyos víz1 csapott ek. só1 tasak szárított élesztő2 ek. olaj1 tk. cukorbors, oregánóA szószhoz:1 doboz hámozott paradicsom konzerv2 gerezd fokhagyma½ fej hagyma2 ek. olaj½ kis doboz sűrített paradicsomsó, bors, pizza fűszer, oregánóFeltét:20 dkg sonka1 doboz konzerv gomba (szeletelt)kb. 20 db fekete olívakb. 12 db koktélparadicsom25 dkg Pannónia Mester ementáli sajt1 nagy marék rukkolacitromos olíva olaj

További érdekességek