Sajtbisztró

Sonkás-sajtos omlett torta hosszúmetélttel

Sonkás-sajtos omlett torta hosszúmetélttel

Hozzávalók egy 24cm-es formához (4 főre)

    20 dkg hosszúmetélt6-8 szelet bacon4 tojás10 dkg Pannónia Mester ementáli sajt1 édeskömény gumó2 szál újhagyma2,5 dl tej1,5 dl tejszín (30%-os)reszelt szerecsendiófrissen őrölt bors
1 perces olvasási idő

180 fokra előmelegítjük a sütőt (gázsütőnél 4-es fokozat). Kiolajozunk egy kerek serpenyőt, majd a csíkokra vágott bacon-t elősütjük benne. Nagy fazék forrásban lévő vízben épp csak puhára főzzük a tésztát, majd leszűrjük és a bacon-ös olajba forgatjuk. Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott édesköményt (rostjára merőlegesen vágjuk fel), a lereszelt Pannónia Mester ementáli sajt felét és a karikára vágott újhagymát. Összekeverjük, tetejét elegyengetjük. A tojásokat a tejjel és a tejszínnel csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. A keveréket a tészta tetejére öntjük. Befedjük a reszelt sajttal és kb. egy órán át sütjük, amíg a teteje szép piros lesz.

Fastbridge

Hozzávalók egy 24cm-es formához (4 főre)

    20 dkg hosszúmetélt6-8 szelet bacon4 tojás10 dkg Pannónia Mester ementáli sajt1 édeskömény gumó2 szál újhagyma2,5 dl tej1,5 dl tejszín (30%-os)reszelt szerecsendiófrissen őrölt bors

További érdekességek