1 perces olvasási idő
Elkészítés:
- Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót. Adjuk hozzá a felvert tojást, az olvasztott vajat és a tejet. Habverővel mindent alaposan összekeverünk, végül pedig adjuk hozzá a reszelt sajtot, és óvatosan forgassuk össze.
- 6-8 gofrit sütünk gofrisütőben. (Minden készülék eltérően süt, de általában 4-5 perc alatt elkészülnek.) Az első 3 percben egyáltalán ne nyissuk ki a készüléket, nehogy a gofri elszakadjon. Végül a kész gofrikat hagyjuk kihűlni.
- Közben elkészítjük a rántottát. Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, és ütögessük rá az összes tojást (még ne keverjük) és főzőlapot kapcsoljuk közepes fokozatra. Adjuk hozzá a kurkumát, a cayenne borsot és a sót. Amikor a fehérje elkezd sülni, keverjük a tojásokat, úgy, hogy a sárgája egészben maradjon. A sárgáját csak akkor keverjük, amikor a fehérje már elkészült. Ezután lekapcsoljuk a főzőlapot, hozzáadjuk a Tihany Friss szendvicskrémet, majd hűlni hagyjuk az rugalmas állagú és ellenálhatatlanul ízletes rántottát.
- Először a salátakeveréket, majd a rántottát osztjuk el a gofrik tetején. Végül a tojásra vékony avokádószeleteket teszünk és a tetejét egy-egy füstölt lazac szelettel díszítjük.