Sós pite spárgával és fenyőmaggal

Sós pite spárgával és fenyőmaggal

Hozzávalók:

    6 evőkanál olívaolaj 2 tojás 120 g sárgarépa 100 g zabpehely 140 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál só vaj a forma kikenéséhez 200 g Tihany Friss natúr szendvicskrém 50 g Pannónia Mester maasdam sajt 300 g spárga 2 tojás 100 ml tejszínhab egy nagyobb csipet szerecsendió só és bors 8 db koktélparadicsom egy marék fenyőmag
2 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Tegyük egy tálba az olívaolajat és a tojást, robotgéppel finoman dolgozzuk össze. Reszeljük finomra a sárgarépát, morzsoljuk apróra a zabpelyhet, majd keverjük össze a liszttel, a sütőporral és a sóval.
  2. Vajazzuk ki a sütőformát, a sütőt pedig melegítsük elő 175 fokra. Adagoljuk a tojásokhoz a liszt és zabpehely keverékét, közben lassan kevergessük, végül adjuk hozzá a reszelt sárgarépát. A kész tésztát kanál segítségével a formába adagoljuk. Egyenletesen oszlassuk el a tésztát, majd tegyük a sütőbe 10 percre.
  3. A Pannónia Mester maasdam sajtot finomra reszeljük, vagy apró kockákra vágjuk, a spárga fás végeit pedig eltávolítjuk. Sós vizet forralunk egy lábosban, hozzáadjuk a spárgát, és 5 percig főzzük. Ezután kivesszük, jeges vízbe dobjuk, majd feldaraboljuk. Egy tálban habverővel felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a Tihany Friss szendvicskrémet, a tejszínhabot, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Az egészet jól összekeverjük habverővel, végül sajt kétharmadát is hozzáadjuk. A koktélparadicsomokat kettévágjuk.
  4. Vegyük ki a sütőből a tésztát, öntsük bele a tojásos keveréket, tegyük bele a spárgát és a paradicsomot, majd fedjük le Pannónia Mester maasdam sajttal és süssük még 25 percig. A kész sós süteményt hagyjuk kihűlni, majd vágjuk fel. Tálalás előtt szórjuk meg fenyőmaggal.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    6 evőkanál olívaolaj 2 tojás 120 g sárgarépa 100 g zabpehely 140 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt 1 teáskanál sütőpor ½ teáskanál só vaj a forma kikenéséhez 200 g Tihany Friss natúr szendvicskrém 50 g Pannónia Mester maasdam sajt 300 g spárga 2 tojás 100 ml tejszínhab egy nagyobb csipet szerecsendió só és bors 8 db koktélparadicsom egy marék fenyőmag

További érdekességek