Sajtbisztró

Spenótos-camembert krémes szendvics a Street Kitchentől

Spenótos-camembert krémes szendvics a Street Kitchentől

Hozzávalók 2 személyre:

    A spenótos krémhez:- 20 g vaj- 20 g liszt- 2 dl szobahőmérsékletű tej- 1 db natúr Tihany Szendvics Camembert, héj nélkül- 1 gerezd fokhagyma- 100 g bébispenót vagy zsenge spenót A szendvics összeállításához:- 2 tojás- 1 kávéskanál ecet- 2 szelet kenyér- 6 vékony szelet camembert sajt- 2 szelet fekete-erdei füstölt sonka
1 perces olvasási idő

Gyorsan besamellt készítünk: felolvasztjuk a vajat egy serpenyőben, hozzáadjuk a lisztet és csak addig pirítjuk, amíg még pont nem kezd színt kapni. Több részletben hozzáadjuk a tejet és beforraljuk, hogy szép sűrű mártást kapjunk. Sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt fokhagymával ízesítjük. Belekanalazzuk egy camembert sajt belsejét (a héját nem rakjuk bele a mártásba) és addig kevergetjük, míg a sajt szépen beleolvad a mártásba. A még forró mártásba beleszórjuk a spenótot és addig kevergetjük, míg az a hő hatására összeesik. Félretesszük, és megcsináljuk a buggyantott tojást:

Egy lábasban vizet forralunk úgy, hogy éppen csak gyöngyözzön. Adunk hozzá egy kevés sót és egy kávéskanálnyi ecetet. A lábasban egy kanállal örvényt képzünk és egy tojást finoman pontosan az örvény közepébe csusszantunk. Három perc után óvatosan kiemeljük és megfőzzük a következő tojást is. Összeállítjuk a szendvicset: a kenyérszeleteket lepirítjuk, rápakoljuk a spenótos-camembertes krémet, ráhelyezzük a vékony szelet camembert sajtot és a sonkát és a sóval-borssal ízesített buggyantott tojást. Kész!

Fastbridge

Hozzávalók 2 személyre:

    A spenótos krémhez:- 20 g vaj- 20 g liszt- 2 dl szobahőmérsékletű tej- 1 db natúr Tihany Szendvics Camembert, héj nélkül- 1 gerezd fokhagyma- 100 g bébispenót vagy zsenge spenót A szendvics összeállításához:- 2 tojás- 1 kávéskanál ecet- 2 szelet kenyér- 6 vékony szelet camembert sajt- 2 szelet fekete-erdei füstölt sonka

További érdekességek