Sajtbisztró

Spenótos-tojásos-kockasajtos édesburgonya

Spenótos-tojásos-kockasajtos édesburgonya

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz laktózmentes Medve sajt4 nagyobb édesburgonya5 dkg spenót2 tojás2 gerezd fokhagyma
1 perces olvasási idő

Szabó Jucus, az 5 hozzávaló blog szerzője így készíti:

1. A sütőt melegítsük elő 200 ℃-ra.

2. Az édesburgonyákat jó alaposan mossuk meg, töröljük szárazra. Egy villával szurkodjuk meg őket körbe-körbe, hogy a gőz majd ki tudjon jönni belőlük. Rakjuk tányérra, és tegyük 7 percre mikróba (600W).

3. Közben pucoljuk meg a fokhagymát, majd vágjuk vékony szeletekre. A kockasajtot vágjuk 1×1 cm-es kockákra. A spenótot vékonyan szeleteljük fel. A tojásokat pedig egy pici sóval verjük fel.

4. Mikor az édesburgonyák elkészültek, vágjuk félbe őket. Egy kanál segítségével emeljük ki a közepüket úgy, hogy 1-1 cm maradjon a szélükön. Töltsük meg először a spenóttal, majd a fokhagymával, jöhet a kockasajt és végül a tojás.

5. Végül 10-12 perc alatt süssük készre a sütőben.

 

pannontej.marketing

Hozzávalók 2 főre:

    1 doboz laktózmentes Medve sajt4 nagyobb édesburgonya5 dkg spenót2 tojás2 gerezd fokhagyma

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek