Sajtbisztró

Spenóttal és sajttal töltött sós palacsintatorta

Spenóttal és sajttal töltött sós palacsintatorta

Hozzávalók 4 személyre:

    A tésztához:- fél liter tej- 8 ek. liszt- 4 db tojás- 1 csipet só- olaj a sütéshezA töltelékhez:- 200 g (2 csomag) Milkana szeletelt sajt- 300 g bébispenót- 2 db mogyoróhagyma-2 gerezd fokhagyma- só, bors- olívaolaj
1 perces olvasási idő

Egy kis változatosság soha nem árt. Próbáld ki a palacsintát egy kicsit másképp, töltsd meg spenóttal és szeletelt Milkana sajttal – garantáljuk, hogy mindenkinek ízleni fog!

A palacsintatésztához keverjük simára a hozzávalókat. Akkor jó, ha tejszín sűrűségű. Ha szükséges hígítsuk kevés vízzel. Ha túl híg lenne, tegyünk hozzá még lisztet. Hagyjuk legalább egy órát pihenni hűvös helyen.

Amíg a tészta pihen, az olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott gyöngyhagymát. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott spenótot. Fűszerezzük sóval és borssal, majd pároljuk készre.
Egy forró serpenyőt kenjünk ki olajjal, és süssük ki a palacsintákat.

Rétegezzük a következő módon: egy palacsintát kenjünk meg fokhagymás spenóttal, tegyünk rá egy szelet sajtot és folytassuk a rétegezést addig, amíg tartanak a hozzávalók. Tálaljuk tortaszerűen, cikkekre vágva.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    A tésztához:- fél liter tej- 8 ek. liszt- 4 db tojás- 1 csipet só- olaj a sütéshezA töltelékhez:- 200 g (2 csomag) Milkana szeletelt sajt- 300 g bébispenót- 2 db mogyoróhagyma-2 gerezd fokhagyma- só, bors- olívaolaj

További érdekességek