Sajtbisztró

Sült burgonya krémleves bacon chips-szel és gouda sajttal

Hozzávalók 4 főre:

    750 g burgonya1 fej vöröshagymabors1 tk szerecsendió100 g Medve darabolt gouda sajt10 szelet bacon4 ek étolaj vagy olívaolaj
0 perces olvasási idő

A mosott, felezett krumplit sütőpapíros tepsibe tesszük, meglocsoljuk 2 ek olajjal, sózzuk, borsozzuk és 200 fokon megpirítjuk. 

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk, majd egy fazékban a maradék olajon üvegesre pirítjuk. 

Hozzáadjuk a burgonyát és felöntjük kb 1 liter vízzel. Fűszerezzük szerencsendióval. Ha összefőtt, akkor egy botmixer segítségével krémesre pürésítjük. 

A bacont felcsíkozzuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. A sajtot apró kockára vágjuk. 

Tálalásnál a levest megszórjuk a baconnel és sajttal.

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    750 g burgonya1 fej vöröshagymabors1 tk szerecsendió100 g Medve darabolt gouda sajt10 szelet bacon4 ek étolaj vagy olívaolaj

További érdekességek