Sütőtök krémleves sajtropogóssal

Sütőtök krémleves sajtropogóssal

Hozzávalók 4 főre:

    140 g natúr (vagy tetszés szerint ízesített) Medve sajtpanko morzsa a panírozáshoz2 felvert tojás1 kg sütőtök200 g burgonya50 g vaj500 ml zöldségalaplé200 ml főzőtejszínsó, borskakukkfű1,5 dl olívaolaj2 ek liszt1 tojás
1 perces olvasási idő

A tököt és a burgonyát megmossuk, megpucolva nagy darabokban egy sütőtálcára tesszük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben 180 fokon puhára sütjük, körülbelül 25 perc alatt. Egy lábasban vajat melegítünk, és ezen megforgatjuk a megpuhult zöldségeket. Lassacskán felöntjük az alaplével, és közben folyamatosan turmixoljuk. Ha már krémes, feltesszük főni a tűzhelyre, főzőtejszínt adunk hozzá, összeforraljuk. A Medve sajtot kis időre (15-20 perc) mélyhűtőbe tesszük. Miután jól lehűlt és megkeményedett, felvert tojásba, majd pankó morzsába forgatjuk. A panírozást kétszer megismételjük, és bő olajban gyorsan kisütjük. A leves tetején tálaljuk.

A Chefparade ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 4 főre:

    140 g natúr (vagy tetszés szerint ízesített) Medve sajtpanko morzsa a panírozáshoz2 felvert tojás1 kg sütőtök200 g burgonya50 g vaj500 ml zöldségalaplé200 ml főzőtejszínsó, borskakukkfű1,5 dl olívaolaj2 ek liszt1 tojás

További érdekességek