Sütőtökös gnocchi gombamártással

Sütőtökös gnocchi gombamártással

Hozzávalók:

    ½ közepes méretű sütőtök (150 g a sütőtökpüréhez) olívaolaj 150 g főtt burgonya 100 g teljes kiőrlésű liszt 1 tojássárgája 120 g Tihany Friss natúr szendvicskrém 1 evőkanál vaj 1 hagyma 300 g megtisztított friss gomba (esetleg gomba) 200 ml tej 1 teáskanál citromlé Bors 1 késhegynyi darált kömény Petrezselyem
2 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. Először elkészítjük a pürét. A sütőtököt megmossuk, felvágjuk és egy kanál segítségével a belsejét kivájjuk. Csíkokra vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, enyhén meglocsoljuk olívaolajjal és puhára sütjük. Amint kihűlt eltávolítjuk a héját, a húsát pedig villával pépesítjük.
  2. A főtt burgonyát lereszeljük, és összekeverjük 150 g sütőtökpürével. Hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgáját, a sót és összegyúrjuk a tésztát.
  3. A tésztát 4 részre osztjuk. Minden részből 1-2 cm vastag hengert nyújtunk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Először kis golyókat formálunk, majd egy villa fogaira finoman rányomva hengereket készítünk belőlük. Ezeket óvatosan sós, forrásban lévő vízbe tesszük és amikor a felszínre kerülnek, lecsepegtetjük.
  4. A finomra vágott hagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és körülbelül 15 percig pirítjuk, mielőtt aranybarnára sülne, majd kb. az egynegyedét félretesszük a tálaláshoz.
  5. Adjuk a tej körülbelül kétharmadát a szószhoz, és főzzük rövid ideig. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a köményt és a maradék tejjel összekevert Tihany Friss szendvicskrémet. A szószt csak kicsit melegítjük, nem szabad felforrnia! Végül ízesítsük citromlével és vegyük le a tűzről.
  6. A szószt gnocchival, sült gombával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    ½ közepes méretű sütőtök (150 g a sütőtökpüréhez) olívaolaj 150 g főtt burgonya 100 g teljes kiőrlésű liszt 1 tojássárgája 120 g Tihany Friss natúr szendvicskrém 1 evőkanál vaj 1 hagyma 300 g megtisztított friss gomba (esetleg gomba) 200 ml tej 1 teáskanál citromlé Bors 1 késhegynyi darált kömény Petrezselyem

További érdekességek