Sajtbisztró

Szerecsendiós parajjal töltött tojás

Szerecsendiós parajjal töltött tojás

Hozzávalók:

    15 dkg Karaván sajt8 db főtt tojás8 dkg vaj1 kis csomag fagyasztott paraj (leveles)1 púpos ek. liszt2-3 dl tejsó, bors, kakukkfű, szerecsendióTálaláshoz:újhagymapiritós
1 perces olvasási idő

A Karaván sajtot lereszeljük. A főtt tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kiszedjük és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a 6 dkg vajat, a közben megpárolt, kakukkfűvel ízesített spenótleveleket és kb. 5 dkg reszelt Karaván sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és jól kikeverjük. A tojások fehérje részét egy sütőtálba rendezzük, elosztjuk bennük a tölteléket. Elkészítjük a besamel mártást.
2 dkg vajban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet és annyi tejjel engedjük fel, hogy krémszerű állagot kapjunk. Összeforraljuk, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük. Bevonjuk vele a tojások tetejét, majd bőven meghintjük a maradék sajttal. Sütőbe tesszük és 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére. Az sem baj, ha kicsit megpirítjuk.Tálaláskor meghintjük újhagyma karikákkal és pirítóssal kínáljuk. Nagyon finom előétel.

Fastbridge

Hozzávalók:

    15 dkg Karaván sajt8 db főtt tojás8 dkg vaj1 kis csomag fagyasztott paraj (leveles)1 púpos ek. liszt2-3 dl tejsó, bors, kakukkfű, szerecsendióTálaláshoz:újhagymapiritós

További érdekességek