Sajtbisztró

Színes saláta Medve sajtos öntettel

Színes saláta Medve sajtos öntettel

Hozzávalók 4 személyre:

    150 g (1 db) ementáli sajtos Medve szendvicskrém100 ml tejszín50 ml olívaolaj4 ek. almaecetsó, cukor, bors4 db tojás keményre főzve10 db koktélparadicsomfél kígyóuborka200 g fodros levelű saláta vagy szívsalátanéhány szál snidling a tálaláshoz
0 perces olvasási idő

A salátaleveleket mossuk meg és szárítsuk le. Osszuk el négy tányérra. A tojások héját távolítsuk el és vágjuk őket falatnyi darabokra. A koktélparadicsomot nagyságától függően felezzük el vagy vágjuk négyfelé. Az uborkát szeleteljük fel vagy vágjuk csíkokra. Az előkészített hozzávalókat osszuk el a tányérokra helyezett saláták tetején.

Az öntethez keverjük össze az ementáli sajtos szendvicskrémet a tejszínnel, ízesítsük sóval, borssal, cukorral és ecettel. Utoljára adjuk hozzá apránként az olívaolajat, és dolgozzuk a mártásba egy habverővel. Locsoljuk az öntetet a salátára és szórjuk meg friss snidlinggel.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    150 g (1 db) ementáli sajtos Medve szendvicskrém100 ml tejszín50 ml olívaolaj4 ek. almaecetsó, cukor, bors4 db tojás keményre főzve10 db koktélparadicsomfél kígyóuborka200 g fodros levelű saláta vagy szívsalátanéhány szál snidling a tálaláshoz

További érdekességek