Szokatlan párosok, avagy merész sajtos ízkombinációk

4 perces olvasási idő

Legyen szó sós vagy édes ételekről, esetleg frissítő italokról, a sajtok nem csupán alapanyagai, de főszereplői is lehetnek egy-egy különleges fogásnak! Ezúttal olyan szokatlan ötleteket és ízkombinációkat mutatunk nektek, amik garantáltan újra felpezsdítik a sajtok iránti szenvedélyeteket!

Tavasszal éled a természet, a fák és bokrok is kizöldülnek, a virágok lassan bimbóznak. Így hát nem meglepő, ha a mi ízlelőbimbóink is éledeznek, és valami különleges, friss, meglepő íz után vágyunk! Erre hoztunk nektek néhány különleges sajtos receptet.

Egy sajtos előétel?
A félkemény sajtok kedvelőinek szeretnénk egy különleges ízkombinációval kedveskedni. A méltán népszerű gouda önmagában is remek csemege, de egy kis friss fügével és pár szem pirított fenyőmaggal megbolondítva új szintre emelheti a már megszokott sajtos ízvilágot. Legyen szó vacsorára egy könnyű szendvicsről vagy egy ünnepi menü egyik fogásáról, ha ilyen hozzávalókkal kombináljuk kedvenc félkemény sajtunkat, a siker és az elismerés garantált!

Tipp
„Ha nincs kéznél gouda sajt, nyugodtan helyettesítsük tilsiter vagy edami sajttal, amik diós karakterükkel remekül feldobnak bármilyen ételt!”

Ha gyors és különleges előételre vágyunk, akkor pillanatok alatt összedobhatunk néhány vérnarancsos kéksajtos falatkát, amihez nem kell más, mint néhány keksz vagy kréker, amire halmozhatjuk az érlelt sajtot és a pikáns gyümölcsöt.

Tipp
„Akik márványsajt rajongók, ugyanígy készíthetnek vendágváró falatkákat márványsajttal és érett körtével.”

Jöhet a desszert?
Ki mondta, hogy a sajt csak sós ételekben játszhat főszerepet, és kimarad az édes ízeket kedvelők palettájáról? Mi biztos, hogy nem! Hiszen a lágy krémes sajt ízvilága remek alapja lehet egy csokoládés pohárkrémnek, ami így megkoronázhatja az étkezést! Fontos, hogy jó minőségű, magas kakaótartalmú csokoládét használjunk, hogy tökéletes legyen az ízharmónia! A receptért kattintsatok ide!

Tipp
„Egy csipet chilivel igazán pikánssá tehetjük a csokoládékrémünket, ami így új szintre emelheti gasztronómiai kalandozásunkat a sajtok világában!”

Gondolnátok, hogy a lágyan olvadó camembert is lehet desszert? Pedig különleges csemege lehet a menü megkoronázására, ha friss eperrel, és néhány csepp balzsamecettel tálaljuk! A sajt krémes lágyságát remekül ellensúlyozza az eper friss, üde íze, a balzsamecet pedig kihozza mindkét hozzávaló igazi karakterét.

Tipp
„Ha nincs szezonja az epernek, eperlekvárt, vagy eper chutney-t ajánlunk hozzá!”

Koccintsunk a sajtokra!
Egy pohár sajtos frissítő jöhet? Nem, nem hallottad rosszul, a sajt remekül feldob akár egy finom reggeli smoothie-t is, ami egész napra lendületet ad. Készüljön akár friss zöldségekkel vagy zamatos gyümölccsel, jó választás lehet egy könnyű és gyors napindítónak. Ebben a cikkben egy különlegesen lágy smoothie receptjét találjátok, próbáljátok ki ti is!

Tipp
„Házibulik alkalmával készíthetünk shotot, vagyis röviditalt is Medve sajt, vodka, vaníliaszirup és tejszín felhasználásával, amivel garantáltan lenyűgözzük vendégeinket!

Ha szeretnétek kipróbálni ezeket a nem mindennapi Medve sajtos ízkombinációkat, van egy jó hírünk! A Bálna Terasz életre kelti a legsajtosabb vágyálmaitokat is, amit április 15-ig ti is megkóstolhattok! További részletekért kattintsatok korábbi cikkünkre!

Jó étvágyat kívánunk! ☺

Fastbridge

További érdekességek