A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját. Leszűrjük, a szalonnát hagyjuk kihűlni, hogy jó ropogós legyen. A zsírból félreteszünk 1-2 evőkanállal. A hagymákat felkarikázzuk, aranybarnára sütjük a zsírban, majd leszűrjük. Meghámozzuk a burgonyát, majd lereszeljük a reszelő kis lyukú felén. Szűrőbe tesszük, hogy jól csöpögjön ki a víz belőle, kézzel is kicsavarhatjuk. Összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és hozzáadunk 1-2 evőkanállal a még folyékony szalonnazsírból (valamivel keményebb tésztát kapunk, mint a nokedlié, a liszt mennyisége viszont változhat, attól függően, hogy milyen vizes volt a burgonyánk). Egy nokedli szaggatóval bő, sós, lobogó vízbe szaggatjuk. Miután feljöttek a víz színére, további 5-6 percig főzzük őket. Egy serpenyőben összekeverjük a maradék zsírral, a tejföllel és a Karaván sajttal. Egy hőálló tálba tesszük és 10 percre 200 °C-os sütőbe rakjuk. Miután kivettük, megszórjuk a sült hagymával és a szalonnakockákkal.

1 perces olvasási idő