Sajtbisztró

Szűzérmék rózsaborssal, zsályás sajtmártással és vajas tagliatellével

Szűzérmék rózsaborssal, zsályás sajtmártással és vajas tagliatellével

Hozzávalók:

    60 dkg szűzpecsenye1 ek. rózsabors5 dl tejA mártáshoz:3 dkg vaj2 ek. liszt4-5 dl tej10 levél zsálya15 dkg Pannónia sajtsó, bors, szerecsendióA körethez:40 dkg tagliatelle tészta1 kis fej brokkoli5 dkg vaj8-10 zsályalevél
1 perces olvasási idő

A szűzpecsenyét egy éjszakán át tejben áztatjuk. Másnap papírtörlővel leitatjuk róla a tejet, sóval és durvára tört rózsaborssal bedörzsöljük, majd egy serpenyőben kevés vajon kérget sütünk rá. Ezután alufóliával letakarva, előmelegített sütőben készre sütjük. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, kevergetve zsemleszínűre pirítjuk. A durvára vágott zsályaleveleket beledobjuk, majd felengedjük a tejjel. Besűrítjük, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Végül hozzákeverünk annyi reszelt Pannónia sajtot, amennyit felvesz. A maradék vajban kisütjük az egészben hagyott zsályaleveleket, félretesszük. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük és citromos-sós vízben roppanósra főzzük, vagy párolóedényben megpároljuk. Lecsöpögtetjük, majd a visszamaradt vajba forgatjuk. Ide szedjük a közben kifőzött tagliatelle tésztát is és jól átkeverjük. Tálaláskor a tésztát a sajtmártással meglocsoljuk, ráteszünk 1-2 szűzérmét, megszórjuk a vajban pirított zsályalevelekkel és a maradék reszelt sajttal.

*Elkészítési idő: 60 perc és egy éjszaka pácolás

Fastbridge

Hozzávalók:

    60 dkg szűzpecsenye1 ek. rózsabors5 dl tejA mártáshoz:3 dkg vaj2 ek. liszt4-5 dl tej10 levél zsálya15 dkg Pannónia sajtsó, bors, szerecsendióA körethez:40 dkg tagliatelle tészta1 kis fej brokkoli5 dkg vaj8-10 zsályalevél

További érdekességek