Tésztacsiga camembert-rel töltve

Tésztacsiga camembert-rel töltve

Hozzávalók kb. 50 db csigához:

    tészta: 50 dkg liszt (30 dkg rétesliszt és 20 dkg finomliszt) 7g szárított élesztő 3 dl langyos víz 1 púpos tk. só 1 tk. cukor frissen őrölt bors 2 ek. olívaolaj 1 nagyobb ágacska rozmaring töltelék: 2 db fokhagymás Tihany Ínyenc Camembert 150 g főtt, füstölt tarja 8 dkg puha vaj 3 gerezd fokhagyma 1 csapott mk. só A tetejére egy tojás sárgája és pici tej
2 perces olvasási idő

A lisztet langyosítsuk meg egy mély tálban, képezzünk mélyedést a közepén. Ebbe tegyük a szárított élesztőt és a cukrot. Kevés vizet öntsünk rá és hagyjuk pár percig, hogy felfusson az élesztő. Ezután adjuk hozzá a sót, a felaprított rozmaringot, az olívaolajat és a maradék vizet. Tekerjünk rá frissen őrölt borsot és kézi robotgép segítségével dagasszuk meg a tésztát. (kb. 5-6 perc) Amikor már elválik az edény falától, akkor elkészült. Formázzunk belőle egy cipót, kenjük be vékonyan olajjal, majd lefedve hagyjuk megkelni. (kb. 45 perc)

Amíg pihen a tészta, készítsük el a tölteléket. A puha vajat keverjük össze a sóval és a zúzott fokhagymával. Daráljuk le a tarját. A camembert-ek kérgét távolítsuk el és a sajtokat vágjuk apró kockákra.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát kb. 70 cm x 25 cm-es téglalapra. Kenjük rá a fokhagymás vajat, szórjuk rá a darált tarját és a kockákra vágott camembert sajtot. A szélén, a hosszabbik oldalán egy 5 cm-es sávot hagyjunk üresen. A szélesebb oldaláról, a töltelékes feléről kezdjük el feltekerni. Feltekerve, ha nem elég vékony a tekercsünk, nyújthatunk, alakíthatunk rajta aszerint, hogy mekkora átmérőjű csigákat szeretnénk. 4-5 cm átmérőjű csigákból kb. 50 db lesz ekkora mennyiségű tésztából. Ebben az esetben a feltekert rúd hossza kb. 75 cm lesz, melyet 1,5 cm-es korongokra vágunk. (Egy trükk: ha felvágás előtt a tésztát betesszük 10 percre a fagyasztóba, sokkal könnyebb dolgunk lesz)  A korongokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe vagy sütőlapra, tetejüket kenjük meg tojássárgájával elkevert tejjel. Tegyük előmelegített sütőbe és süssük 175 °C fokon légkeveréssel 20-25 percig, amíg a teteje kissé megpirul. Jó étvágyat!

Fastbridge

Hozzávalók kb. 50 db csigához:

    tészta: 50 dkg liszt (30 dkg rétesliszt és 20 dkg finomliszt) 7g szárított élesztő 3 dl langyos víz 1 púpos tk. só 1 tk. cukor frissen őrölt bors 2 ek. olívaolaj 1 nagyobb ágacska rozmaring töltelék: 2 db fokhagymás Tihany Ínyenc Camembert 150 g főtt, füstölt tarja 8 dkg puha vaj 3 gerezd fokhagyma 1 csapott mk. só A tetejére egy tojás sárgája és pici tej

További érdekességek