Sajtbisztró

Töltött édesburgonya sajttal sütve

Hozzávalók 3 személyre:

    3 db édesburgonya 1 ek vaj 1 ek olaj 50 dkg csirkemell filé 1 kis fej lila hagyma 2 db kaliforniai paprika 1 gerezd fokhagyma 1 ek aprított petrezselyemzöld 6 szelet Medve Szendvics gouda sajt ízlés szerint só, tarka bors
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A burgonyákat alaposan lesikálom, villával megszurkálom, majd 220 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton kb. 35 perc alatt megsütöm. A sütési idő a sütő típusától és a burgonya méretétől függően változhat. Akkor jó mikor megnyomjuk és már puha.
  2. A csirkemellet csíkokra vágom, az olaj és vaj keverékén megpirítom, hozzáadom a felszeletelt lila hagymát, a kockára vágott paprikákat, a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselyemzöldet, a fűszereket, összepirítom és leveszem a tűzhelyről.
  3. Mikor a batáta megsült, ketté vágom, egy kanállal benyomkodom a közepét, beletöltöm a csirkés ragut, a tetejére teszek 1-1 szelet laktózmentes sajtot és visszadugom a sütőbe 5 percre, hogy a sajt ráolvadjon.

GastroHobbi ajánlásával

pannontej.marketing

Hozzávalók 3 személyre:

    3 db édesburgonya 1 ek vaj 1 ek olaj 50 dkg csirkemell filé 1 kis fej lila hagyma 2 db kaliforniai paprika 1 gerezd fokhagyma 1 ek aprított petrezselyemzöld 6 szelet Medve Szendvics gouda sajt ízlés szerint só, tarka bors

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek