Töltött szűzpecsenye

Töltött szűzpecsenye

Hozzávalók:

    60 dkg szűzpecsenye 12 dkg Karaván sajt 5 dkg füstölt szalonna 8 dkg sonka8 dkg csemegeuborka 6 dkg zsír 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg vöröshagyma őrölt bors, só
1 perces olvasási idő

A szűzpecsenyét hosszanti irányban végigvágjuk, de nem vágjuk ketté. A vágási felületnél kinyitva minél nagyobbra kiverjük, vigyázva, hogy a hús ne lyukadjon ki. Megsózzuk, megszórjuk őrölt borssal és hosszanti irányban a közepére fektetjük a hosszú csíkokra vágott Karaván sajtot, a füstölt szalonnát, a sonkát és a csemege uborkát. A húst behajtjuk, hústűvel rögzítjük, és kívülről is megsózzuk. Serpenyőben zsírt hevítünk, beletesszük a töltött szűzpecsenyét, és mindegyik oldalára átfordítva szép pirosra sütjük.  Ezután a húst kiszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzük a húst és kevés vizet aláöntve, fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután a húst felszeleteljük. A mártást beforraljuk, majd átszűrve a húsra öntjük. Petrezselymes burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Fastbridge

Hozzávalók:

    60 dkg szűzpecsenye 12 dkg Karaván sajt 5 dkg füstölt szalonna 8 dkg sonka8 dkg csemegeuborka 6 dkg zsír 10 dkg sárgarépa 10 dkg fehérrépa 10 dkg vöröshagyma őrölt bors, só

További érdekességek