Sajtbisztró

Töltött zöldségek Milkana-módra

Töltött zöldségek Milkana-módra

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db nagy cukkini (kb. 25 dkg/db)1 doboz Milkana Islos salátasajt150 g hosszúszemű rizs2 db paradicsom1 db tojás 300 g darált marhahús1 db hagyma2-3 db fokhagyma gerezd2 dl paradicsom sűrítmény (passata)1 csokor petrezselyemzöld2 evőkanál aprított mandula (vagy dió)2 evőkanál mazsolasó, borsolívaolaj
1 perces olvasási idő

A cukkiniket hosszában félbe vágjuk és kikaparjuk a belsejüket, körülbelül 1 cm vastagságúra hagyva belül a cukkini húsát. Kevés olívaolajjal meglocsolunk egy tepsit, belehelyezzük a cukkiniket és 190°C-ra előmelegített sütőben puhára sütjük őket, körülbelül 20 perc alatt. Közben megfőzzük a rizst, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A paradicsomok magját kivágjuk és húsát felkockázzuk, majd összekeverjük a rizzsel, a tojással, a mazsolával, a mandulával és az apróra vágott petrezselyemmel. Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig hagyjuk, majd lereszeljük a fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsom sűrítményt és a cukkini összedarabolt belsejét. Forrásba hozzuk, majd a hőmérsékletet csökkentve körülbelül 15 percig tovább pároljuk, majd hozzákeverjük a rizshez, és belekanalazzuk a cukkinibe. A tetejére rámorzsoljuk a sajtot, sütőbe tesszük és körülbelül 15 perc alatt készre sütjük. A tölteléket elkészíthetjük más zöldségekbe töltve is, például paprikába, paradicsomba, padlizsánba, vagy burgonyába is.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db nagy cukkini (kb. 25 dkg/db)1 doboz Milkana Islos salátasajt150 g hosszúszemű rizs2 db paradicsom1 db tojás 300 g darált marhahús1 db hagyma2-3 db fokhagyma gerezd2 dl paradicsom sűrítmény (passata)1 csokor petrezselyemzöld2 evőkanál aprított mandula (vagy dió)2 evőkanál mazsolasó, borsolívaolaj

További érdekességek