Sajtbisztró

Tükörtojás egy kicsit másképp

Tükörtojás egy kicsit másképp

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db "L"-es méretű tojás50 g szeletelt bacon100 g Milkana szeletelt sajt1 marék fekete olívabogyóolívaolajsó, borsegy csipet aprított chili paprika1 kis csokor petrezselyemzöld vagy snidling
1 perces olvasási idő

Még egy egyszerű tükörtojást is el lehet másképp készíteni. Próbáld ki, adj teret a képzeletnek, és meglátod, hogy nem csak a gyerekek örülnek majd neki!

A bacont süssük egy serpenyőben addig, amíg száraz és ropogós nem lesz. Pihentessük, amíg elkészítjük a tojást.

A tojásokat egyenként üssük egy tálkába. Előmelegített és olajjal kikent serpenyőbe helyezzünk egy kerek kiszúró formát, és ebbe öntsük a tojást. Igyekezzünk úgy elhelyezni, hogy a sárgája középen maradjon. Takaréklángon, nagyon kevés vizet aláöntve és fedővel lefedve süssük. Közben ízesítsük sóval és borssal, adjuk hozzá az apróra vágott chili paprikát.

Amikor elkészült, csúsztassuk tányérra, készítsünk neki a baconből fület, a szeletekre vágott olajbogyóból szemet, a sajtból bajszot, a metélőhagymából vagy az apróra vágott petrezselyemzöldből szakállat. Minden tojással kövessük a fenti eljárást.

Tálaljuk szeletelt Milkana sajtokkal, és kínáljunk hozzá pirítóst vagy zöldsalátát.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    4 db "L"-es méretű tojás50 g szeletelt bacon100 g Milkana szeletelt sajt1 marék fekete olívabogyóolívaolajsó, borsegy csipet aprított chili paprika1 kis csokor petrezselyemzöld vagy snidling

További érdekességek