Sajtbisztró

Vegetáriánus mini hamburger lilahagyma lekvárral

Vegetáriánus mini hamburger lilahagyma lekvárral

Hozzávalók:

    1 doboz Natúr Medve kockasajt Jégsaláta A lilahagyma lekvárhoz: 1 ek. olaj 1 nagyobb fej lilahagyma 1 teáskanál áfonya lekvár 1 csipet só és bors A hamburgerpogácsához: 250g búzaliszt 5g útifűmaghéj (elhagyható) 1 ek. olíva olaj 1 tk. só 1 csomag élesztő 1 tk. cukor 150ml langyos víz 1 tojás sárgája a kenéshez szezámmag a díszítéshezliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa
1 perces olvasási idő

Szeretnéd elkápráztatni a vendégeket valami különlegességgel? Nem kell tovább keresned, itt a legtutibb receptünk, amitől még az anyósodnak is el fog állni a szava 😉

A hamburgerpogácsához minden száraz összetevőt összekeverek, majd a langyos vizet folyamatosan öntöm hozzá, és addig gyúrom, amíg kellően összeáll a tésztánk. 8 részre osztom, és kisebb cipókat formálok belőle. Meleg helyen kb. 45 percig kelesztem, majd megkenem tojássárgájával és megszórom szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

A lilahagyma lekvárhoz a lilahagymát cikkekre vágom, és kevés olajon elkezdem dinsztelni. Sóval, borssal ízesítem, majd amikor már majdnem teljesen puha hozzáadom az 1 evőkanál áfonyalekvárt és még egyet forralok rajta.

A natúr Medve kockasajtokat a szokott módon bepanírozom és forró olajban megsütöm. Amikor kész van minden hozzávaló, összeállítom a hamburgereket: ketté vágom a mini hamburger pogácsákat, az alját megterítem jégsalátával majd jöhetnek a Medve kockasajtok és a tetejére halmozom a lilahagyma lekvárt, végül lezárom a pogácsa tetejével.

Ha szeretnétek, persze lehet még extrázni a hamburgereket bármi mással, amit szerettek, de a lilahagyma lekvár tökéletes társa a Medve sajtnak 🙂

Fastbridge

Hozzávalók:

    1 doboz Natúr Medve kockasajt Jégsaláta A lilahagyma lekvárhoz: 1 ek. olaj 1 nagyobb fej lilahagyma 1 teáskanál áfonya lekvár 1 csipet só és bors A hamburgerpogácsához: 250g búzaliszt 5g útifűmaghéj (elhagyható) 1 ek. olíva olaj 1 tk. só 1 csomag élesztő 1 tk. cukor 150ml langyos víz 1 tojás sárgája a kenéshez szezámmag a díszítéshezliszt-tojás-prézli/zsemlemorzsa

További érdekességek