Szeretnéd elkápráztatni a vendégeket valami különlegességgel? Nem kell tovább keresned, itt a legtutibb receptünk, amitől még az anyósodnak is el fog állni a szava 😉
A hamburgerpogácsához minden száraz összetevőt összekeverek, majd a langyos vizet folyamatosan öntöm hozzá, és addig gyúrom, amíg kellően összeáll a tésztánk. 8 részre osztom, és kisebb cipókat formálok belőle. Meleg helyen kb. 45 percig kelesztem, majd megkenem tojássárgájával és megszórom szezámmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.
A lilahagyma lekvárhoz a lilahagymát cikkekre vágom, és kevés olajon elkezdem dinsztelni. Sóval, borssal ízesítem, majd amikor már majdnem teljesen puha hozzáadom az 1 evőkanál áfonyalekvárt és még egyet forralok rajta.
A natúr Medve kockasajtokat a szokott módon bepanírozom és forró olajban megsütöm. Amikor kész van minden hozzávaló, összeállítom a hamburgereket: ketté vágom a mini hamburger pogácsákat, az alját megterítem jégsalátával majd jöhetnek a Medve kockasajtok és a tetejére halmozom a lilahagyma lekvárt, végül lezárom a pogácsa tetejével.
Ha szeretnétek, persze lehet még extrázni a hamburgereket bármi mással, amit szerettek, de a lilahagyma lekvár tökéletes társa a Medve sajtnak 🙂