Sajtbisztró

Vegetáriánus omlett sajtimádóknak

Vegetáriánus omlett sajtimádóknak

Hozzávalók 4 személyre:

    8 tojásfél tk. sófél tk. bors2 db mogyoróhagyma2 db kisebb főtt burgonya2 szál szárzeller2 db paradicsom4 ek. olívaolaj300 g (2 doboz) zöldfűszeres Medve szendvicskrém4 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 perces olvasási idő

Melegítsük elő a sütőt 60°C-ra, a sajtos szendvicskrémet merjük át egy hőálló tálkába és melegítsük fel vízfürdőben a sütőben. A mogyoróhagymát hámozzuk meg, és vágjuk apró kockákra. A főtt burgonyát vékonyan szeleteljük fel, a szárzellerről távolítsuk el a fás szálakat, és azt is vágjuk vékony szeletekre. Paradicsomok magjait távolítsuk el, a húsát vágjuk apróra. A burgonyát, a zellert, a hagymát és a paradicsomot dobjuk forró olívaolajra egy nagy serpenyőbe és hirtelen süssük meg. Tartsuk melegen.

A vegetáriánus omletteket most adagonként készítsük el. Adagonként 2 tojást üssünk egy tálba, verjük fel habverővel és fűszerezzük. Egy kis teflon serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál olajat, adjuk hozzá a burgonyás-zelleres keverék negyed részért. Futtassuk át az olajon, majd adjuk hozzá a felvert tojást és süssük világosbarnára. Egy nagy evőkanál sajtkrémet terítsünk szét az omlett tetején, majd egy spatula segítségével hajtsuk félbe. Tegyük a sütőbe és tartsuk melegen addig, amíg a többi adag vegetáriánus omlettet elkészítjük. Tálaláskor vágjuk félbe az omletteket és kissé egymásra csúsztatva helyezzük őket a tányérokra. Szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.

Tipp: A vegetáriánus omletteket tálaljuk színes salátalevelekkel, mint a mángold, a juhsóska vagy a rukkola.

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    8 tojásfél tk. sófél tk. bors2 db mogyoróhagyma2 db kisebb főtt burgonya2 szál szárzeller2 db paradicsom4 ek. olívaolaj300 g (2 doboz) zöldfűszeres Medve szendvicskrém4 ek. apróra vágott petrezselyemzöld

További érdekességek