Sajtbisztró

Zöldfűszerekkel és sajttal sült kenyér

Zöldfűszerekkel és sajttal sült kenyér

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db ovális alakú kenyér4 gerezd fokhagyma5-6 ek. olívaolaj1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld vagy vegyes zöldfűszer120 g Milkana szeletelt sajtsó, frissen őrölt bors
0 perces olvasási idő

Növekszenek a zöldfűszerek az ablakban vagy a kertben? Használd őket ehhez a recepthez, és nem fogod megbánni.

Vágd apróra a fokhagymát és a petrezselyemzöldet, keverd össze az olívaolajjal, fűszerezd sóval és borssal. A kenyeret vagdosd be úgy, mintha szeletelni akarnád, de ne vágd át teljesen. Ugyanígy járj el hosszirányban is, így egy „rácsos kenyeret” fogsz kapni. Egy ecset segítségével kend meg a kenyeret a bevágások mentén a fokhagymás-petrezselymes kencével, majd töltsd ki a réseket minden irányban Milkana szeletelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd a kenyeret addig, amíg aranybarna és ropogós nem lesz, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

Tálald melegen! Isteni!

Fastbridge

Hozzávalók 4 személyre:

    1 db ovális alakú kenyér4 gerezd fokhagyma5-6 ek. olívaolaj1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld vagy vegyes zöldfűszer120 g Milkana szeletelt sajtsó, frissen őrölt bors

További érdekességek