Sajtbisztró

Zöldséges-sajtos spirálpite

Hozzávalók 1 pitéhez:

    2 közepes cukkini1 közepes répa1 csokor friss kakukkfű1 csomag leveles tészta1 csomag Medve Szeletem Könnyed ízSzükséges eszközök:zöldséghámozóvágódeszkakés22 cm-es piteformazsiradék és liszt a forma kikenéséhez
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra. 
  1. répát hámozzuk meg, és a cukkinival együtt mossuk meg. Zöldséghámozóval vágjuk hajszálvékony szeletekre mindkettőt. A sajt szeleteket vágjuk hosszában 6 részre.  
  1. Zsiradékkal kenjük ki, és lisztezzük ki a piteformát, majd béleljük ki a leveles tésztával úgy, hogy a tészta pereme egyforma, legalább 3 cm magas legyen. 
  1. Fektessünk egymásra egy szelet répát, cukkinit és sajtot, majd szórjuk meg kevés kakukkfűvel, aztán mehet rá még egy szelet cukkini és répa. Kezdjük el a közepétől kiindulva az így elkészült csíkokat feltekerni. Ha a végén elfogyna a tekerni való és nem értünk el a tészta széléig, akkor hajtogassuk be a tésztát, így majd plusz ropogós részt kapunk. 
  1. Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és alul-felül sütéssel 20-25 perc alatt süssük szép ropogósra. 

Tippek: A kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot vagy bármilyen más kedvelt friss vagy szárított fűszert.

Szabó Jucus 5 hozzávalós vacsorák című receptkönyvéből

pannontej.marketing

Hozzávalók 1 pitéhez:

    2 közepes cukkini1 közepes répa1 csokor friss kakukkfű1 csomag leveles tészta1 csomag Medve Szeletem Könnyed ízSzükséges eszközök:zöldséghámozóvágódeszkakés22 cm-es piteformazsiradék és liszt a forma kikenéséhez

EZ IS ÉRDEKELHET


További érdekességek