1 perces olvasási idő
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 190 °C-ra.
- A répát hámozzuk meg, és a cukkinival együtt mossuk meg. Zöldséghámozóval vágjuk hajszálvékony szeletekre mindkettőt. A laktózmentes sajt szeleteket vágjuk hosszában 6 részre.
- Zsiradékkal kenjük ki, és lisztezzük ki a piteformát, majd béleljük ki a leveles tésztával úgy, hogy a tészta pereme egyforma, legalább 3 cm magas legyen.
- Fektessünk egymásra egy szelet répát, cukkinit és sajtot, majd szórjuk meg kevés kakukkfűvel, aztán mehet rá még egy szelet cukkini és répa. Kezdjük el a közepétől kiindulva az így elkészült csíkokat feltekerni. Ha a végén elfogyna a tekerni való és nem értünk el a tészta széléig, akkor hajtogassuk be a tésztát, így majd plusz ropogós részt kapunk.
- Tegyük a lepényt előmelegített sütőbe, és alul-felül sütéssel 20-25 perc alatt süssük szép ropogósra.
Tippek: A kakukkfű helyett használhatunk rozmaringot vagy bármilyen más kedvelt friss vagy szárított fűszert.
Szabó Jucus 5 hozzávalós vacsorák című receptkönyvéből