Sajtbisztró

Zöldségfasírt bazsalikommártással

Zöldségfasírt bazsalikommártással

Hozzávalók:

    150 g hámozott sárgarépa 150 g cukkini 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt koriander 80 g zabpehely 1 tojás só ízlés szerint 40 g tönkölyliszt olívaolaj 140 g Tihany Friss natúr habosított szendvicskrém 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom
1 perces olvasási idő

Elkészítés:

  1. A sárgarépát finomra, a cukkinit pedig durvára reszeljük, és egy tálban összekeverjük. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, a koriandert, a zabpelyhet, a tojást és egy nagyobb csipet sót. Alaposan összedolgozzuk és 10 percig pihentetjük, amíg a keverék némi levet enged és a pelyhek megduzzadnak.
  2. 10 perc elteltével belekeverjük a tönkölylisztet is.
  3. A serpenyőt felforrósítjuk és megkenjük olívaolajjal. Egy kanál segítségével körülbelül két centiméter vastag fasírtokat adagolunk a serpenyőbe. Közepes lángon mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket.
  4. A mártogatóshoz keverjük össze a Tihany Friss habosított szendvicskrémet bazsalikommal, ízlés szerint ízesítsük sóval, majd a zöldségpogácsákkal tálaljuk.

pannontej.marketing

Hozzávalók:

    150 g hámozott sárgarépa 150 g cukkini 1 gerezd fokhagyma 1 teáskanál őrölt koriander 80 g zabpehely 1 tojás só ízlés szerint 40 g tönkölyliszt olívaolaj 140 g Tihany Friss natúr habosított szendvicskrém 1 evőkanál finomra vágott bazsalikom

További érdekességek