1 perces olvasási idő
Elkészítés:
- A sárgarépát finomra, a cukkinit pedig durvára reszeljük, és egy tálban összekeverjük. Adjunk hozzá egy gerezd zúzott fokhagymát, a koriandert, a zabpelyhet, a tojást és egy nagyobb csipet sót. Alaposan összedolgozzuk és 10 percig pihentetjük, amíg a keverék némi levet enged és a pelyhek megduzzadnak.
- 10 perc elteltével belekeverjük a tönkölylisztet is.
- A serpenyőt felforrósítjuk és megkenjük olívaolajjal. Egy kanál segítségével körülbelül két centiméter vastag fasírtokat adagolunk a serpenyőbe. Közepes lángon mindkét oldalon aranybarnára sütjük őket.
- A mártogatóshoz keverjük össze a Tihany Friss habosított szendvicskrémet bazsalikommal, ízlés szerint ízesítsük sóval, majd a zöldségpogácsákkal tálaljuk.