1 perces olvasási idő
- A habtejszínt mélytányérba öntjük, majd simára keverjük a tojással és a cukorral. Egyesével megmártjuk benne a kalácsszeleteket. Közben egy serpenyőben vajat olvasztunk. Közepes lángon, forgatva átsütjük a kalácsszeleteket, tálalásig papírtörlőre szedjük.
- Az áfonyát megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit egy kis lábasba szórjuk, és felöntjük 3-4 evőkanál vízzel. Hozzáadjuk a mézet, pár perc alatt megpároljuk a gyümölcsöt (akkor vagyunk készen, ha a szemek már puhák, de még nem főttek szét). A keményítőt kevés hideg vízben simára keverjük. Az áfonyához csorgatjuk, kevergetve besűrítjük.
- Közben a natúr Tihany Camembert sajtot bepanírozzuk – serpenyőben, fritőzben vagy sütőben, tetszés szerint – megsütjük. A kalácsszeleteket megkenjük vaj-, sajt- vagy túrókrémmel, a tetejükre helyezünk 1-1 sajtot, végül csorgatunk rájuk kevés áfonyaszószt. Friss áfonyaszemekkel díszítjük.
Tipp: Az áfonyaszószba reszelhetünk egy kevés bio citromhéjat.
Csigó Zita, a Pasztellbarokk blog szerzőjének ajánlásával (https://pasztellbarokk.blog.hu/)