A sültpaprika mártogatóhoz elkészítjük a mártást. A paprikákat kicsumázzuk, 4 felé vágjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Mellé szórunk egy cikkekre vágott hagymát. 200 fokra előmelegített sütőben, a felső rácson fél óra alatt megsütjük. Félidőben megforgatjuk őket. Amikor megsültek, tálba szedjük, és alufóliával lefedve hagyjuk langyosra hűlni. Ezután könnyedén lehúzzuk a héjukat, turmixgépbe tesszük a hagymával és a zúzott fokhagymával együtt, hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet, az ízesítőket, és összeturmixoljuk.
Miközben a paprikánk sül, előkészítjük a zöldségeket. A fűszeres olajhoz egy kisebb dunsztosüvegbe tesszük az olajat, a nagyon apróra vágott fűszereket, a fokhagymát és a citromlevet, majd a tetejét rácsavarva gyors mozdulatokkal összerázzuk. A zöldségeket megmossuk, tetszés szerint szeleteljük vagy daraboljuk, beleforgatjuk a fűszeres olajba és lefedve egy órára a hűtőbe tesszük. Sózni inkább csak sütés után kell, hogy ne engedje ki a leveit. A zöldségek mindkét oldalát 2-2 percig sütjük a vékonyan beolajozott grill legforróbb részén. Végül megsütjük a grillsajtokat és máris tálalhatunk. Ezt a fogást bármilyen grillezett hússal is kínálhatjuk.